I

Fundacja Jamniki Niczyje w podanym okresie rozliczeniowym przyjęła pod opiekę 120 psów. W tym czasie wydatków na cele statutowe było: 61215,76 co daje w przeliczeniu na każdego z psów kwotę : 510,13 zł. Jest to kwota bardzo niewielka biorąc pod uwagę nawet podstawowe wydatki na każdego pieska / kastracja, sterylizacja ok 250 zl, szczepienia ok 80 zł mc hoteliku pok 300 zł / wiadomo też, że w niektórych przypadkach koszty leczenia są wysokie, bo zwykle trafiają do nas psy w największej potrzebie / np koszt leczenia i utrzymania Laury wyniósł 6095,65 zł /.Często trafiają do nas psy chore, wymagające leczenia, staruszki.

II

Fundacja w okresie sprawozdawczym nie zatrudniała żadnego pracownika, wszyscy jesteśmy wolontariuszami, jedyny koszt jaki ponosimy dotyczy usług księgowania to kwota niespełna 300 zł / mc. Dodam, że prowadzimy tzw pełną księgowość. Przy okazji dziękujemy naszej skrupulatniej księgowej Pani Joannie Dyniewicz za prowadzenie spraw finansowych fundacji

III

Niestety duże koszty ponosimy na cele transportowe, bowiem nasza działalność nie jest lokalna. Fundacja działa na terenie całej Polski, psy trafiają do hotelików, domów tymczasowych w najprzeróżniejszych miejscach. Czasami zwierzę musi pokonać setki kilometrów żeby trafić do miejsca swojego pobytu. Pomagamy też w transportach psów starych ze schronisk do domów stałych, gdyż czasami jest to jedyna szansa na ich adopcję i zarazem poprawę bytu psa. Na to wydaliśmy w okresie rozliczeniowym kwotę 9504, 95 zł

IV

Informuję, że w okresie rozliczeniowym z własnych środków zakupiłam i utrzymywałam strony internetowe fundacji w tym: stronę fundacji i KLUBU JAMNIKA / comiesięczna opłata za administracje strony / . W okresie rozliczeniowym pokrywałam też z własnych środków koszty telefonu fundacyjnego. Podobnie było z materiałami biurowymi. Pokrywałam również koszty utrzymania części zwierząt pod nasza opieką w tzw. Płatnych domach tymczasowych. Są to koszty udokumentowane w postaci potwierdzeń przelewów z mojego prywatnego konta, rachunków, dokumentów pocztowych. Wykaz tych płatności posiadam do ew wglądu osób zainteresowanych.

Prezes Zarządu Edyta Jacuńska

-------------------------------------------------------------

Dziękujemy serdecznie wszystkim darczyńcom i wszystkim, którzy przyczynili się do wsparcia naszej działalności w jakikolwiek sposób służąc swoim czasem, pomocą w transporcie czy rozpowszechnianiem naszej działalności. Wszystkie te działania składają się na odmianę losu tych 120 psich istnień ! Serdecznie dziękujemy w imieniu jamników niczyich, które dzięki Państwa wsparciu stają się czyjeś !

-------------------------------------------------

Uwaga: Każde zdjęcie powiększa się po kliknięciu w jego pole. Możemy przesłać na życzenie Państwa dokumenty w formacje word lub pdf. W tym celu prosimy napisać do nas : poczta@jamnikiniczyje.pl

Sprawozdanie merytoryczne Zarządu

---------------------------------------------------------------------